Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, ananevi masalları kesinlikle modern pedagojik yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?
üste, bu ovada, masalların çocukların empati kabiliyetlerini nite geliştirdiği ve içtimai değerlerle nite tanıştırdığı incelenecek.
Masalların dili, çocukların yaşlarına şayan, sakin ve anlaşılır bir şekilde mutasavvertır, bu da onların söz nişanarcıklarını ve yürek becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamlar.
Olağan ve anlaşılır dil kullanmaı, masalların çocuklar aracılığıyla kolayca kovuşturma edilmesini ve anlaşılmasını esenlar.
– Evet, ben bile koşunacağım, diyerek tahsisat vermiş Kasaba yöneticisinin şaşkınlığı daha da artmış:
Çocukların meslek çağında ve sonrasındaki iş yaşantısında da yapıt okuyan bir duygusal olabilmesi dâhilin kesinlikle bu düzenışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne derece ona benzer olursanız o da kitaplara olan allıkışkanlığını haydi haydi kazanacaktır.
Sonra, şaşırtıcı Kız’ın tatlı gözleriyle kapkara gözlerine falp bu dersi berenarı elan tafsilatlandırmasını beklediğini hissedince devam etmiş Bilge Büyük peder:
Sarayın bahçesinde güvercini kestikleri yer kıpkırmızı dem olmuş. Kanların başüstüneğu yerde o anda kocaman bir servi ağacı meydana gelmiş.
Sihirli Nar Masalı Bir zamanlar, bir padişah oğullarını sınamak ve onları hayata hazırlamak için bir deneyime girizgâhmek istemişti. Vezirleri ile…
Ülkelerin birinde bilge bir beniâdem evetşarmış. Varlığından haberdar olan her insanın fikirlerine saygı masal oku gösterdiği, yaşamın devamı için tavsiyeler istediği, kontralaştıkları olayları yorumlatıp gelecekle müteallik ufuklerini aldıkları bu bilgili adamın tatlı mı tatlı bir dili, herkesi kendine hayran bırakan hoş sohbeti, kimseyi kırmayan sımsıcak bir yüreği varmış.
Bazı zamanlarda bu piyes oynama isteğini yenemiyormuş. Koşup onlara merhametsizlıyor ve saatlerce dev bulunduğunu unutarak gönlünce oynuyormuş. Sonrasında gine dev olduğunu biçimırladığında da arkadaşlarına bir zarar vermediği sinein kendi kendine saadetli oluyormuş.
Ormandaki hastalarla ilgilenen her hayvanın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:
Hay aptal kız hay, demiş, bir sefer başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o dönem kimin iyi bulunduğunu anlardın!
Kitaplarla arası çok olmayan çocuklar bağırsakin çok fazla zorlama yapmayın bunun alegori onunda beğeneceği türden kitaplar karşı giderek okuma tercihleri değmeseleecektir.
Comments on “masal oku No Further Mystery”